Historiek

In Groot-Brittannië werd de ‘Manchester Passion’ in 2006 voor het eerst opgevoerd.
Ook in Nederland groeide dit hedendaagse passiespel uit tot een grote publiekstrekker. In Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort waren tienduizenden enthousiaste bezoekers aanwezig. Ruim 3,2 miljoen Nederlanders volgden de laatste editie via televisie.
De eerste editie van ‘De Passie’ in Vlaanderen ging door te Merchtem en was meteen een schot in de roos. Er waren 8.000 aanwezigen en 800.000 Vlamingen bekeken dit via hun regionale TV-zender. In Ieper, de vredesstad, koos men ervoor het lijdensverhaal te verbinden met de oorlog. Deze editie had te kampen met terreurdreiging en regen, waardoor er 4.500 mensen live aanwezig waren bij de opvoering van de Passie.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *