Algemene info

De Passie vindt plaats op zaterdag 24 maart op de Grote Markt in Lier en gaat van start om 20u en zal eindigen rond 21u30.

Wie wil, kan om 17u al naar Lier afzakken voor de Palmviering in de Sint-Gummaruskerk, waar mgr. Johan Bonny van Antwerpen zal voorgaan.

Voor de staanplaatsen op de Grote Markt hoef je niet te reserveren, de Grote Markt is immers toegankelijk voor iedereen. Kom evenwel voldoende op tijd, zodat je zeker bent van een plek. De zitplaatsen op de tribune zijn helaas helemaal uitverkocht.

Lees zeker de verkeersmaatregelen van de stad Lier ook eens na. Dan ben je zeker dat je vlot je bestemming bereikt!

 

Praktische tips

 

1. Voor rolstoelgebruikers

Mensen die in een rolstoel zitten, krijgen een speciale plaats zodat ook zij alles goed kunnen zien. We vragen je naar de rolstoelzone te gaan via de achterkant van het stadhuis.

Om te kunnen inschatten hoeveel ruimte wij moeten voorzien, vragen we roelstoelgebruikers een mailtje te sturen naar info@depassie.be. Er is plaats voor 32 mensen met begeleider.

Rolstoelgebruikers kunnen een hele dag parkeren op de Netelaan met invalidekaart.

 

2. Kom op tijd

Om de veiligheid te kunnen garanderen voorziet de politie controle met fouillage aan een beperkt aantal toegangswegen naar de Grote Markt. Zorg dus zeker dat je ruim op tijd komt, omdat deze controle enige tijd in beslag zal nemen. De controles vinden plaats vanaf 17u.

 

3. Breng geen rugzakken mee

De politie zal omwille van de veiligheid controle uitvoeren op (rug)zakken en handtassen, om die reden raden we je aan het gebruik ervan zoveel mogelijk te beperken zodat de toegangscontrole vlot kan verlopen.

 

4. Gebruik de toegangswegen naar de Grote Markt die voorzien zijn door de organisatie

Je kan de Grote Markt betreden via:

  • De Lisperstraat
  • De Florent Van Cauwenberghstaat
  • De hoge brug aan de Grote Markt

De Koning Albertstraat en de Eikelstraat zullen enkel als uitgang gebruikt worden in geval van calamiteiten en kunnen dus niet gebruikt worden om met de auto, de fiets of te voet de Grote Markt te betreden.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.