Daguitstap

Maak er een volledige dag van

 

‘De Passie’ is dé gelegenheid om een daguitstap te maken! Lier heeft heel wat te bieden voor jong en iets minder jong.

Gelegen aan de samenvloeiing van beide Neten is Lier een van de mooiste stadjes van het land. Meer dan de moeite van een bezoek waard. En waarom dat bezoek niet koppelen aan De Passie. Van ‘s ochtends bent u welkom om de Pallieterstad te verkennen.

 

Passiewandeling

De stadsgidsen van Lier tekenden voor de dag van De Passie een speciale wandeling van een uur uit waarbij diverse leuke, passionele plekken van Lier worden bezocht. De wandelingen starten aan het stadshuis op de Grote Markt en eindigen aan de Sint-Gummaruskerk. Onderweg bezoekt u onder meer het begijnhof (Unesco-erfgoed) en neemt u een kijkje bij verschillende kantkringen waar de unieke Liers kant wordt gemaakt. Op het einde van de wandeling leiden de gidsen van de Sint-Gummaruskerk u nog een uurtje in de kerk rond langsheen plekken die verband houden met de passie van Christus.

De wandelingen vertrekken om 10, 11, 12, 14, 15 en 16 uur aan het stadshuis. Er vertrekken telkens drie groepen van 25 personen. Bij de wandelingen van 15 en 16 uur is het niet meer mogelijk om de Sint-Gummaruskerk te bezoeken.

Inschrijven voor de stadswandeling kan door een mail te sturen naar info@visitlier.be. De tickets liggen daarna ter beschikking bij Visit Lier in het stadhuis van Lier.

 

Torenbeklimming

Beklim de 296 treden van de Sint-Gummarustoren en geniet van het magnifieke uitzicht. Ontdek het zwaarste 18de-eeuwse barokinstrument van West-Europa. Wat is een springtrommel? Wat deed Louis Zimmer met het uurwerk en waar staat de beiaardstoel?”

De antwoorden krijgt u tijdens een van de torenbezoeken op 24 maart. De torenbeklimmingen zijn voorzien om 11, 13 en 15 uur. Ze duren 1 uur 45. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25 per torenbeklimming. Het is noodzakelijk geschikt scheoisel aan te doen, de trappen moeten immers zowel op als af gegaan worden. Er is geen lift in de toren.

Vooraf inschrijven is verplicht en kan door een e-mail te sturen naar info@visitlier.be. De tickets voor de torenbeklimming moeten worden afgehaald bij Visit Lier in het stadhuis van Lier.

 

Bootje varen

Speciaal voor De Passie laten de Moedige Bootvissers hun palingschuiten een week eerder dan normaal te water. Doorlopend varen de Moedige Bootvissers over de Binnennete en kan u genieten van een ander zicht op Lier, terwijl de schipper de nodige informatie geeft over datgene wat u ziet voorbijglijden.

De boten vertrekken aan de Jan Hendrickxkade aan het Schapenkoppenplein (tussen de Zimmertoren en het begijnhof).

Ga zeker ook een kijkje nemen op de website van Visit Lier​ voor het volledige toeristische aanbod dat de stad Lier te bieden heeft.

Reserveer je tickets voor De Passiewandeling en/of het Torenbezoek via: info@visitlier.be

 

Opgelet!

Een daguitstap dien je zelf organiseren. Een betalend dagprogramma betaal je rechtstreeks bij wie je boekt. De Passie Lier vzw is hiervoor niet verantwoordelijk.

Wie met een groep komt naar ‘De Passie’ kan een Passie-bus reserveren, ook als je er een volledige dag van maakt en dus vroeger wilt aankomen in Lier (zie: Met de bus).