Onze cast

Brent Pannier (Jezus), Jan Schepens (Judas), Katrien De Becker (Maria), Marjan De Gendt (Maria Magdalena), Yemi Oduwale (Petrus), Jasper Heyman (Johannes), Harry Deswarte (Kaiafas), Peter Thyssen (Pilatus), Jelle Palmaerts en vele anderen kijken nu al uit naar een spetterende voorstelling op 4 april 2020.

Brent Pannier (Jezus)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Onze hoofdrolspeler is zelf een Waaslander. Brent Pannier studeerde af aan de opleiding Musicaltheater van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Daar kreeg hij zangles van Harry Ruijl. Als kind speelde Brent reeds in verschillende musicals zoals Doornroosje (Studio 100) en Peter Pan (Music Hall). Met As You Like It (Creato  & Lucreatief) maakte en speelde hij met enkele vrienden twee eigen voorstellingen. Brent was na zijn opleiding te zien in The Sound of Music (Stage Entertainment), De Muze van Rubens (Judas Theaterproducties) waarvoor hij een Musicalworld-nominatie kreeg voor beste mannelijke bijrol, Viva Minerva en De Sinksenfoor (Het Achterland), De Gelaarsde Kat (Efteling Theater), Roodkapje (Music Hall), Zoo of Life (Luc Stevens Producties), Macbeth (Vlaams Fruit & Ludvig), Kiss of the Spiderwoman (InTeam), Prinses en de Toverspiegel (Music Hall), Paprika (EWT) en Madagascar (Music Hall). Brent was te zien in diverse commercials en toert met de educatieve voorstelling OUT (Vlaams Fruit). Naast spelen geeft hij vast les bij Jeugdtheater Ondersteboven. Tevens werkt Brent als stemacteur (onder andere Barry in de Disney Channel serie Best friends Whenever, Jasper in Nickelodeon-serie Butterbean’ s café, Zwam in Lilybuds, Bo in Kody Kapow, Shachar in Spelkeepers en Lars in de Ketnetserie Lars is te laat).Jan Schepens (Judas)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

In de rol van de leerling die Hem zou verraden leeft Jan Schepens zich in. Hij is als acteur onder meer bekend als de ‘bad guy’ Pierre in de televisieserie Thuis en als Jo Berrevoedts, een bedrijfsleider in serie Familie.


Yemi Oduwale (Petrus)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Yemi Oduwale maakte zijn debuut op het televisiescherm in een gastrol bij Witse in 2008. Na enkele gastrollen zoals in de kortfilm Dinsdag en de televisieserie Danni Lowinski kreeg hij in 2013 een hoofdrol aangeboden in de serie Binnenstebuiten. In 2014 maakte hij de documentaire Worthy of the crown waarin hij zijn familie bij de Yoruba verkent. In Thuis speelt hij de rol van Dries. Hij schitterde ook in Dertigers op één.
Katrien De Becker (Maria)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

In 2018 in Lier was Katrien de Becker er al een keertje bij als vertelster. Ze is bekend van vele rollen in theater-producties en televisieseries als Familie, Thuis, Wittekerke, Flikken en Aspe. Dit keer is rol van Maria, de moeder van Jezus, voor haar rekening.Marjan De Gendt (Maria Magdalena)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Marjan is actrice en docente bij Jeugdtheater Ondersteboven in Sint-Niklaas. Zij gaat helemaal voor de rol van Maria Magdalena, een vrouw van lichte zeden die geïntrigeerd raakte door de wondere man van Nazareth en een volgeling werd.

Jasper Heyman (Johannes)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Deze jeugdige Sint-Niklazenaar is allereerst bekend bij het jonge publiek dankzij zijn hoofdrol in Campus 12 op Ketnet, een reeks van Studio 100. Op 4 april mag hij zich in zijn thuisstad inleven in de rol van de apostel Johannes.
Harry Deswarte (Kaiafas)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Ook Harry is een rasechte Sint-Niklazenaar. Sinds 1959 is hij actief als poppenspeler. Hij is bekend van vele rollen in toneelproducties, musicals en televisieseries als Aspe, Flikken, Katarakt, Wittekerke, Thuis en Familie. Actief als hij is in de parochie in Sint-Niklaas nam hij vanuit de stuurgroep De Passie 2020 mee de artistieke leiding van dit project op zich. Op het podium kruipt hij in de huid van de joods hogepriester Kaiafas.


Peter Thyssen (Pilatus)

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Geboren in Sint-Gillis-Waas, dus, jawel, nog een Waaslander onder de hoofdacteurs. Niet alleen acteur is Peter Thyssen, maar ook schrijver en regisseur. Hij is bekend van rollen Matroesjka’s, Vlaamse Velden en Familie en als film- en musicalacteur. Hij schreef theaterstukken, waaronder David en Fons, en speelde recent in Aspe, Pippi Langkous, Iedereen Beroemd en De Scouts Forever Recent. Zijn eerste theater-monoloog heet Zoek de 7 fouten. Op 4 april vertolkt hij de rol van Pontius Pilatus, de Romeinse landvoogd die Jezus liet kruisigen.
Jelle Palmaerts (een apostel)

© De Passie 2020 – Dirk Adriaenssens

Jelle Palmaerts is een Belgisch acteur met het Syndroom van Down. Hij vertolkte de hoofdrol als Jasper Vloemans in de gesmaakte televisieserie Tytgat Chocolat.
en vele anderen…