Gelovige en zoekende jongeren

Dankzij Jokri Waasland, de jongerenwerking van het dekenaat Sint-Niklaas, bieden we ook een voorprogramma in de namiddag aan voor gelovige en zoekende jongeren. Bekijk hieronder even rustig ons aanbod. Daarna kun je je helemaal onderaan deze pagina aanmelden.

Ons aanbod

1. Voorprogramma

Panelgesprek
Vanaf 14 uur ben je welkom in de Broederschool van Sint-Niklaas (Nieuwstraat) voor een panelgesprek, dat begint om 14.30 uur, over culturele en religieuze diversiteit. Inclusie wordt immers het centrale thema van De Passie 2020. In het panel zitten Charlotte Braeckeveldt van ORBIT, Wouter Van Bellingen, directeur van Integratiepact en oud-schepen van Sint-Niklaas, Othman El Hammouchi, filosoof en opiniemaker, en Sara Weemaes, buurtwerker en ondersteuner van jeugdverenigingen en jongeren met etnisch cultureel diverse achtergrond in Sint-Niklaas. Emmanuel Van Lierde, hoofdredacteur van het christelijk opinieweekblad Tertio, is moderator.

Even chillen op de markt
Het panelgesprek begint dus om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna heb je tijd om op de Grote Markt, vlakbij de school, een kijkje te gaan nemen op ons marktje met foodtrucks en info-standjes van christelijke verenigingen en even rond te wandelen in de binnenstad.

Palmviering met de (nieuwe!) bisschop
Om 17 uur ben je dan welkom voor de Palmzondagviering in de Sint-Nicolaaskerk – jawel, ook nabij de Grote Markt – in aanwezigheid van onze spiksplinternieuwe bisschop Lode Van Hecke. We zorgen voor een jeugdig accent in de viering.

Food, please!
Na ’t sterken van de geestelijke mens, mag ook de maag gespijzigd worden. Jongeren die zich inschreven voor het nevenprogramma kunnen een gratis pasta krijgen bij Pasta en zo in de Stationstraat – ja, vlakbij de Grote Markt, absoluut. We trekken in groep naar de pastabar. Nadien is er nog wel wat tijd om even rond te lopen in de binnenstad of om ons christelijke marktje nog even te bezoeken tot het grote moment daar is: De Passie 2020, voorafgegaan door een sympathiek voorprogramma om 19.30 uur.

2. Naprogramma

Chillen in Den Eglantier met Bart Foubert and friends
Na dat spektakel moet je nog niet perse naar huis. En waarom zouden we ons als jongeren verspreiden over al die cafés? Laten we gewoon met z’n allen afzakken naar Jeugdhuis Den Eglantier. U raadt het al: da’s vlakbij de Grote Markt! Bart Foubert (Karree Konfituur) and friends houden er daar de sfeer in met nog enkele chille nummers.

Overnachting
Denk je nu: okay, allemaal tof, maar hoe geraak ik dan nog thuis die avond? Awel, wij begrijpen uw probleem. En we willen het helpen oplossen ook! Breng gewoon een slaapmatje, slaapzak, pyjama en toiletgerief mee en wij bieden je een slaapplek aan in lokalen van De Broederschool Sint-Niklaas. Ongelofelijk, maar dat is… niet ver van de Grote Markt! Rond 24 uur trekken we in groep van Den Eglantier naar de Broederschool. Zondagochtend krijg je van ons een ontbijt. Daarna heb je alle tijd om weer huiswaarts te keren. Wie wil overnachten betaalt wel een bijdrage van 5 euro per persoon. Het aantal slaapplaatsen is niet onbeperkt.

Hoe inschrijven?