Muziek

De inhoud van het passieverhaal zal worden ondersteund door een reeks eigentijdse Nederlandstalige liederen. Hun inhoud en melodie zullen telkens een bepaald aspect van de boodschap versterken. Op die manier willen we een krachtig verhaal creëren dat niemand onberoerd zal laten.

Franky Wagemans

De muziek zal live worden uitgevoerd door een gelegenheidsensemble. Jan Wagemans staat in voor de bewerkingen van de liederen en de leiding van de band. De verschillende acteurs verzorgen de zang en Franky Wagemans zal het geheel coördineren.

Jan Wagemans

Beiaardier Tom Van Peer en het Chorale Africaine Gospel zullen ons voor de voorstelling met aangepaste muziek en liederen in de gepaste sfeer brengen. Op die manier krijgt ook de mooie beiaard van Sint-Niklaas een prominente rol binnen het geheel van de Passie 2020.

Tom Van Peer geeft sinds 2012 les improvisatie aan de Beiaardschool Jef Denyn. Hij is stadsbeiaardier van Lokeren en Puurs-Sint-Amands. Hij is ook componist voor piano en beiaard en viel hiervoor al in de prijzen. Hij wordt regelmatig gevraagd als gastbeiaardier in Europa en de Verenigde Staten.   Hij studeerde piano en beiaard en behaalde in 1998 zijn laureaatsdiploma aan de Beiaardschool Jef Denyn. In datzelfde jaar werd hij eerste laureaat van de Internationale Koningin Fabiolawestrijd. Hij behaalde ook de SABAM-prijs voor de beste vertolking van een hedendaags Belgisch werk. In 2002 kreeg Tom, die blind is, de Belgische prijs The Outstanding Young People in de categorie persoonlijke ontwikkeling voor zijn opvallende muzikale verdienste.

Tom Van Peer