Onze regisseur

© De Passie 2020 – Nick Suy Ferreira

Stefan Van Guyse studeerde in 2001 af aan de Toneelacademie van Maastricht (Hogeschool Zuyd). Als dramadocent deed hij stage in Het Paleis. Om zichzelf ook als zanger in het musicalgenre te scholen, volgde hij zangles bij Roel Vankerckhoven.

Hij is artistiek leider, opleidingscoördinator, dramadocent en regisseur bij Jeugdtheater Ondersteboven vzw (JTO), dat hij zelf oprichtte in 1993. Daarnaast is hij freelance regisseur, acteur, componist en dramadocent, gespecialiseerd in het werken met jongeren. Hij werkt(e) onder andere voor Het Paleis, Music Hall, Studio 100, Uitgezonderd Theater, Judas Theaterproducties, Figurentheater Tieret, Odisee Hogeschool, GBS Reynaerdijn en Toneelacademie Maastricht.

Voor de musicals Peter Pan, De Drie MuskeViers en The Scarlet Pimpernel deed Stefan ook de gevechtsenscenering (theaterschermen). Hij deed de acteurs- en eindregie voor het slotspektakel van het Reynaertjaar Het Land van Reynaert in Sint-Niklaas. Voor de musical Muerto was hij spelcoach van de jongerencast en regieassistent van James Cooke. In 2017 maakte hij het opmerkelijke theater- en filmspektakel ‘Het Mysterie van Kemzeke’, ter ere van het 900-jarig bestaan van zijn dorp. In maart 2018 maakte hij daarvan meteen ook een langspeelfilm die te zien was in de Siniscoop.

Stefan componeerde en speelde de muziek voor onder andere Magrasda, Het Oneindige Verhaal, Alleen op de wereld, … en Lotje de musical. Hij werkte voor enkele composities samen met auteur Jos Dom. Voor JTO werkt hij nu aan Kleine Draak, de opvolger van de succesvolle muziektheatervoorstelling Lotje. Met Lotje behaalde hij in 2012 de cultuurprijs van Sint-Niklaas en toerde hij met het gezelschap gedurende vijf jaar door het Vlaamse land. In 2019 regisseert hij voor het 150-jarig bestaan van de Stadsschouwburg van Brugge de musical 3 Musketiers (Kotékoer vzw en Team Jacques vzw).

Als acteur speelde Stefan onder andere, als understudy van Aron Wade, Peter Pan in de gelijknamige musical (Music Hall) en zat hij daar in het ensemble als piraat. In 2010 speelde hij Roger in de Vlaamse versie van de rockmusical RENT (Bohemian Productions). Hij maakte deel uit van de cast van de tourproductie Un Pinocchio Particolare van Jos Dom (JTO). In de Piet Piraat Halloweenshow 2011 (Studio 100) gaf hij als poppenspeler gestalte aan het grappige figuurtje Max, de muis.

Op televisie was Stefan onder andere te zien in Aspe (VTM), in de jeugdreeks Skilz (VTM), in de allerlaatste aflevering van Witse (één), in Familie (VTM) en in de succesvolle fictiereeks Salamander (één).