Programma 4 april 2020

De Passie 2020 begint om 20 uur. U hoeft echter niet tot dan te wachten om naar Sint-Niklaas te komen. Voor jong en minder jong doen we op 4 april een extra aanbod.

14 uur: drie nevenprogramma’s

Nevenprogramma 1: voor vormelingen
De jaarlijkse vormelingendag van het bisdom Gent vindt dit jaar plaats in Sint-Niklaas ter gelegenheid van De Passie 2020.
Klik hier voor meer info.

Nevenprogramma 2: voor jongeren
Klik hier voor meer info over ons nevenaanbod voor gelovige en zoekende jongeren.

Nevenprogramma 3: voor iedereen!

Ons De Passie marktje
Vanaf 14 uur kunt u doorlopend, tot kort voor het begin van het artistieke voorprogramma, terecht op ons De Passie marktje op de Grote Markt. U kunt er ons bier van de Passie 2020 en ook andere spijs en drank verkrijgen aan onze foodtrucks. Diverse christelijke verenigingen en organisaties stellen er hun werking voor aan diverse stands.

Speciaal voor De Passie stelt de stad Sint-Niklaas al haar bezienswaardigheden open voor het publiek.
U kunt op ons marktje ook terecht aan de stand van de dienst toerisme van de stad Sint-Niklaas.Vanaf 14 uur kunt u immers de stad verkennen aan de hand van onze nagelnieuwe wandelroute. Op deze dag bezoekt u gratis (!) het Mercatormuseum, de Salons, het Pijp- en tabaksmuseum en het stedelijk museum SteM. Natuurlijk zijn ook alle kerken vanbinnen te bewonderen. De stad Sint-Niklaas staat tevens bekend voor zijn prachtige Art-deco gebouwen: de indrukwekkende Broedersschool is die middag ook uitzonderlijk toegankelijk. Op de verschillende locaties zullen stadsgidsen klaarstaan voor een woordje uitleg.

Ben je een cultuurliefhebber of hou je van architectuur?  Hou je van slenteren door de winkelstraat of doe je graag een terrasje aan de grootste markt van België? Sint-Niklaas heeft voor ieder wat wils, ontdek het op zaterdag 4 april.

17 uur: eucharistie

De Passie gaat over het lijdensverhaal van Jezus Christus en wordt opgevoerd aan de vooravond van Palmzondag, het begin van de Goede Week. Om 17 uur vieren we de eucharistie van Palmzondag, voorgegaan door de bisschop van Gent, in de Sint-Nicolaaskerk (Sint-Nicolaasplein). Het kruis van De Passie neemt een centrale plaats in die viering in.

19.25 uur: artistiek voorprogramma

Om ons publiek al wat op te warmen voorzien wij, ruim een half uur voor het begin van De Passie, een artistiek voorprogramma. Beiaardier Tom Van Peer en Chorale Africaine Gospel, Uiteraard vindt dat programma plaats op de Grote Markt. U doet er goed aan tegen dan een plaatsje in te nemen op de markt. Wie een zitplaats reserveerde, hoeft dat uiteraard niet meer te doen.

20 uur: De Passie 2020